29 Aralık 2022 Perşembe

Xiaomi Smart Fish Tank Akvaryum

Xiaomi Smart Fish Akvaryum
Xiaomi akıllı ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Xiaomi Smart Fish Akvaryum akvaristlere bambaşka bir deneyim sunacak. Işıklandırması, Filtreleme sistemi, Akıllı yemleme, su boşaltma ve dekoratif olma gibi özellikleri ile akvaryum hobisini bambaşka bir seviyeye taşıyacak gibi gözüküyor. 

Ürünü incelemek gerekirse,

1- Filtreleme Sistemi
Akvaryumda 16:9 görüntüleme oranı esas alınmıştır. 5 aşamalı filtre mevcuttur .Filtrenin kendi kendi temizleme özelliği de mevcuttur. (Pompanın üst kısmı yosunlaşmaya keserek tıkanmayı önlüyor) Bu şekilde Xiaomi 6 aya kadar temiz su olanağı sağlıyor. Ayrıca sirkülasyonu ve su akış hızını balığınızın türüne göre ayarlayabiliyorsunuz. Bunu da MIJIA uygulamasından yapabiliyorsunuz.

2-Işıklandırma

24 Tam renk LED CE 16 RGB aydınlatma mevcuttur. Renk değiştirebilir ışıkları yine MIJIA uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca akvaryumun sağ üstteki göstergesinde suyun sıcaklığını da görebiliyorsunuz. 

3- Yemleme

Tankın Otomatik yemleme özelliği mevcuttur. Ve tabiki bunu da telefondaki MIJIA uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz. 

Bu muhteşem özellikleri barındıran tankın çıkış fiyatı ise 50 USD olarak belirlendi. 

27 Aralık 2022 Salı

Yeni Alınan Balık Akvaryuma Nasıl Koyulur?

Akvaryuma Yeni Balık Eklemek 
Yeni aldığınız balıkları akvaryumunuza eklediğiniz zaman kısa süre içerisinde kaybediyorsunuz bunun nedeni balığınızı doğru bir şekilde suya adapte edememeniz ile alakalıdır. 
Akvaryuma yeni alınan balık için yapılması gerekenler.

1- Su ısısının mutlaka eşitlenmesi gerekmektedir. Bunun için poşet içindeki balığı açmadan akvaryumun üzerine poşetle birlikte bırakıp 45 dakika beklemeniz gerekmektedir.

2- Yeni alınan balığın poşet içindeyken içerisine 15 dakikada 1 çok az miktarda akvaryum suyu aşılamanız gerekir. Yavaş yavaş az miktarda eklediğiniz akvaryum suyu balığınız şok geçirmeden suya alışmasını sağlayacaktır.

3. Hasta olabildiğine şüphelendiğiniz balığa öncesinde metilen mavisi ilaç ya da tuza dayanıklıysa tuz ile şoklayarak sonrasında suya adapte ederek akvaryumunuza ekleyebilirsiniz.

20 Aralık 2022 Salı

Vatoz Balığı Bakımı

Alt kısmından sağlıklı olduğunda anlaşılan vatoz balığı

Akvaryumda vatozun faydaları nelerdir?

En önemli faydası akvaryumda yosun oluşumunu net ve kesin olarak engellemeleridir. 
Taşlara ve camlara tutunarak istenmeyen yosun görüntüsünün önüne geçerler. Bitkilere zarar vermezler, akvaryumda kaybettiğiniz balıklara tutanarak doğal oluşuma geri dönüşüme katkı verirler. Akvaryum ekosistemini sağlarlar. Diğer balıklara herhangi bir zararları yoktur. 

Vatozlar hangi balıklarla beslenir?

Vatozlar neredeyse tüm akvaryum balıkları ile sorunsuz yaşarlar. Dikenli korucuları sayesinde balıkların kendilerine zarar vermesi çok zordur. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta asla kendilerinden büyük balıklarla beslenmemelidirler. Örnek olarak vatozunuzdan daha büyük bir ciklet balığını beslemeyiniz. Vatoz daime diğer balıklarınızdan büyük olmalıdır. 

Vatoz Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Vatoz alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kısım balığın alt kısmıdır. İçe göçük bir alt kısma sahip olan vatoz tercih etmemeniz önerilir. Yüksek olasılık iç parazit hastalığı bulunmaktadır. Kuyruğu yırtılmamış ve gözlerinden darbe yememiş olması gerekir. Vatozlara saldıran balıklar önce gözlerini hedef aldıkları için darbe açısından bakmanız gereken ilk yer gözler olmalıdır. 

Cama yapışan, ağız kısmı sağlıklı olan vatozları da tercih etmeniz önemlidir. 

Akvaryum Vatoz nasıl beslenir?

Öncelikle akvaryumunuzda tuzun neredeyse hiç olmaması gerekmektedir. Vatozlar tuzu hiç sevmez. Çeşitli dip yemleri ile besleyebilirsiniz. Ya da salatalık vb. Sebzeler atarak da besin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.Tetra Wafer Mix, Sera Wels Cips, Akua Wafer Mix de tercih edilebilir. 

Vatoz Balığı Balıklara Saldırır mı?

Akvaryumlarda beslenen vatoz balıklarının diğer balıklara saldırıp saldırmadığı merak edilen sorular arasındadır. Bugüne kadar g...